fbpx

Super mama

0

Sve majke žele biti super mame za njihovu djecu. Ali, zapamtite to bi moglo biti jako teško učiniti pogotovo ako ste zaposlena majka. Majka postaje super mama za svoju djecu samo kad shvate da ne postoji ništa što njihova mama ne može učiniti. Dakle, kako biti super mama za svoju djecu? Evo nekoliko jednostavnih savjeta za to.

1. Organizacijske vještine

Ne morate imati super moći da biste bili super mama. Samo razvijte vaše organizacijske vještine i bićete spremni za to. Nikada nije moguće obaviti sav posao kod kuće sama. Dakle, angažujte i druge članove porodice u kućanskim poslovima i radite zajedno, polako. Ovo je posebno potrebno za sve nove mame, jer one imaju puno više posla.

2. Domaća zadaća

Djeca često mrze ili ih je strah uraditi njihovu domaću zadaću. Dakle, učinite ga laganim za njih, i dobićete status super mame. Kao prvo, čim se vrate iz škole pustite ih da se odmore, a onda im dajte da rade svoje domaće zadatke. Prvo napraviti grubu skicu onoga šta morate učiniti, a zatim sjedite s njima u vaše slobodno vrijeme i pomozite im oko domaće zadaće.

3. Pranje rublja

Vaša djeca će biti sretna kada pronađu u svom ormaru opranu i ispeglanu odjeću kada krenu u školu. Oni se također ne moraju gnjaviti oko peglanja vlastite odjeće.

4. Hrana

Čak i ako kuhati kod kuće jedan od najboljih savjeta za sve mame jeste upravo taj, da kuhate hranu za vašu djecu. To će pokazati koliko vam je stalo za njih.

5. Shvatite ih

Ovo je najvažniji element majčinstva. Da biste bili super mama, morate biti prijatelj vašoj djeci, tako da oni slobodno dijele sve svoje tajne s vama. Morate ih podržati kada su oni u pravu, a istodobno ih razumjeti ako su u krivu.

Izvor: ljepota.ba

Komentari

Share.