Ljuljaška u stanu

0

Kako se drugačije vratiti u doba djetinjstva i bezbrižnosti nego sa nekom igrom ili predmetom koji je djetetu sinonim za igranje i uživanje? Jedna od takvih stvari je svakako ljuljaška.

Onda kada dođe zimski period ili kada jednostavno poželite nešto potpuno drugačije u domu – tu je ljuljaška za enterijer.

Ljuljanje u kući

Pojedini domovi širom svijeta u kojima žive djeca ili koji imaju odrasle koji ne žele da odrastu uljepšani su ovim nesvakidašnjim detaljem. Ljuljaška vani u parku ili dvorištu, potpuno je normalna stvar, ali šta kada se ona nađe u enterijeru?

Sve što je potrebno jeste uže, komad drveta za osnovu/sjedenje, dobro utiplani držači u plafon i dovoljno prostora za zamah i samo ljuljanje. Ovo je veoma bitan segment prilikom ugradnje, jer ukoliko je prostor u koji se planira smjestiti ljuljaška mali ili uzak, to gubi na smislu i ne ostvaruje svrhu za koju je predviđena.

Zabava i razbijanje monotonije

Enterijeri u kojima se nalazi ljuljaška, ne samo da su nekonvencionalni i drugačiji, nego je ona i izvor zabave i kućne inspiracije. Često je roditelji „ukradu“ od djece i uz knjigu uživaju u opuštajućim momentima na ljuljašci.

Ono što je sigurno to je da zamah u kući mijenja stvari. Ljuljaške posebno dobro pristaju onim domovima koji imaju nešto više plafone, ali se u skoro svakom stanu, čak i u onom u potkrovlju, može naći mjesto da se smjesti ovaj simpatični komad, sada već, namještaja.

Alternativa sofi

Oni koji su zaljubljeni u osjećaj koji se stvara na ljuljašci i njeno umirujuće dejstvo, željeli su da spoje ove dvije ljubavi u jednu. Tako su nastale sofe i velike ljuljaške koje mijenjaju pravi namještaj, odnosno ugaone garniture, sofe u dnevnom boravku, čak i krevete u spavaćim sobama. Zbog nešto veće težine koju je potrebno da podnesu, obično su sa plafonom ili gredama povezani lancima ili jakim kanapom, koji osiguravaju bezbjednost pri sjedenju i ljuljanju. Oni koji u stanu imaju jedan ili više komada, kažu da ih se nikada ne bi odrekli i da je to detalj koji njihov dom čini potpuno drugačijim od ostalih.


Ako ste poželjeli da osvježite uspomene iz djetinjstva ili dom koji nije univerzalan, ljuljaška može biti sjajno rješenje i šarmantan detalj.

Izvor: www.enterijer.ba

Komentari

Share.